22. aug 2016



Suur rasvane üllatus. Miks kuuluvad või, liha ja juust tervisliku toitumise juurde

Nina Teicholz

 













Uuriv ajakirjanik Nina Teicholz paljastab mõeldamatu – kõik, mida me arvasime teadvat toidurasvadest, on vale. Ta dokumenteerib maailmas viimasel kuuel aastakümnel läbi viidud madala rasvasisaldusega toitumiseksperimenti, mis on põhjustanud katastroofilisi tagajärgi inimkonna tervisele. 

Aastakümneid on räägitud, et parim võimalik toitumine tähendab kärpeid rasva, eriti küllastunud rasva osas. Kui me ei saa rasva vältides tervemaks ja kõhnemaks, siis me järelikult lihtsalt ei pinguta piisavalt ning oleme selles ise süüdi! Aga mis siis, kui madala rasvasisaldusega dieet iseenesest ongi probleem? Mis siis, kui sellised maitsvad toiduained, nagu liha, juust, täispiim ja munad, mida me nii meeleheitlikult, kuigi vastu tahtmist oma igapäevasest menüüst välja tõrjuda üritame, on tegelikult võtmeks võitluses sääraste epideemiate vastu, nagu rasvumine, diabeet ja südamehaigused? Mis siis, kui rasv ei ajagi rasva?

Autorist
Nina Teicholz õppis bioloogiat Yale´i ja Stanfordi ülikoolides, magistrikraadi omandas ta Oxfordi ülikoolis. Nina on kirjutanud toidu ja toitumise teemadel ajakirjadele Gourmet ja Men´s Health. Tema üheksa aastat kestnud toitumismaailma telgitaguseid lahkav uuring, mis lisaks ajaloolise andmestiku süvaabalüüsile sisaldab rohkesti intervjuusid teadlastega, kes määrasid maailma toitumissuunad aastakümneteks, päädis 2014. aastal raamatuga „Suur rasvane üllatus”.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar