25. okt 2017



Mu süda kuulub pudrule- soolasele ja magusale

Merilin Taimre














 „Mu süda kuulub pudrule – soolasele ja magusale” on pühendatud kõikidele kokkamishuvilistele, kel on vähegi soovi köögis rohkem katsetada ja uusi põnevaid maitseid proovida. 

Toidukorrana on kaerahelbepuder väljunud hommikusöögiraamidest ja paljud fitnessientusiastid naudivad seda sooja kausitäit ka enne või pärast trenni või miks mitte lausa õhtusöögiks.

Raamat toob lugejani kaerahelbepudru feno meni fitnessimaailmast väljapoole, et näidata ka kõige võhiklikumale kokkamishuvilisele, missuguseid võimalusi kaerahelbed toidumaailmas pakuvad. 

Pudruretseptide mitmekülgsus on täpselt sama piiritu kui kokkaja kujutlusvõime. Nii võib leida blogi Paljas Porgand pudruraamatust ohtralt magusate ja soolaste kaerahelbeputrude retsepte, mis on kõik omamoodi vimkaga ja üllatavad. 

Need pudrud sobivad ükskõik missuguseks toidukorraks, on toitumisalaselt igati tasakaalus ja pakuvad meeliülendavaid maitseelamusi!

RETSEPTID

Vanilli-mandli-granaatõunapuder (lk. 17) Koostisosad: külmutatud maasikad, peenelt purustatud lillkapsas, munavalged, kaerahelbed, Kreeka/maitsestamata/kookosjogurt, granaatõunaseemned, vanilliekstrakt, mandlipiim, Himaalaja sool, magusaine

Maapähklivõi-šokolaadipuder (lk. 33) Koostisosad: peenelt purustatud lillkapsas, munavalged, kaerahelbed, maapähklivõi, vahtrasiirup, toorkakao, mandlipiim, Himaalaja sool, kakaotuumad kaunistamiseks.

Tiramisu-puder (lk. 43) Koostisosad: espresso, riivitud suvikõrvits, kaerahelbed, toorkakaoplber, vanillimaitseline valgupulber, vanillimaitseline soja-/kookos-/mandlipiim, Himaalaja sool. Toorkakaopulber, kakaotuumad ja kohvioad kaunistamiseks.

Banaanikoogipuder (lk. 53) Koostisosad: banaan, munavalged, tume šokolaad, kookospalmisuhkur, vanilliekstrakt, kaneel, muskaatpähkel, Himaalaja sool.

Kitsejuustu-punapeedipuder (lk. 59) Koostisosad: riivkeedupeet, kaerahelbed, kookoskoor, kitsejuust, vahtrasiirup, rosmariin, tüümian, paprika maitseaine, Himaalaja sool, laimipipar.  Seesamiseemned, palsamikaste, salatilehed ja koriander kaunistamiseks.

Sinihallitusjuustupuder (lk. 67) Koostisosad: muna, kaerahelbed, beebispinat, tüümian, Himaalaja sool, must pipar.

Võine kukeseenepuder (lk. 73) Koostisosad: muna, marineeritud/praetud kukeseened, riivitud suvikõrvits, kaerahelbed, taluvõi, rosmariin, Himaalaja sool, must pipar.

Hummusepuder (lk. 77) Koostisosad: keedetud/konservkikerherned, kaerahelbed, sidrunimahl, tahini, neitsioliiviõli, jahvatatud vürtsköömen, jahvatatud kurkum, Himaalaja sool, must pipar. Kaunistamiseks seesamiseemneid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar