24. mai 2018


Koogiga pai. Naturaalsed maitsed ilma gluteeni-, kaseiini-, laktoosi- ja valge suhkruta

Kaie Hakonen















Kas tead seda õndsat tunnet, kui võid hea enesetundega nii hommikusöögiks kui ka õhtuooteks süüa tervisest pakatavat kooki? Just selline argipäev ootab Sind ees, sest ”Koogiga pai” on tõenäoliselt kõige enam sõltuvust tekitav koogikogumik.
Raamat põhineb autori isiklikul kogemusel: oled see, mida sööd ja mõtled. Kõik retseptid on sündinud läbi suurte tunnete, armastuse ja kire. Koogiraamat on autori panus ja südamlik pai Eesti inimeste rõõmsamaks, energilisemaks, tervemaks ja õnnelikumaks muutmisel.
KÕIK siinsed retseptid on gluteeni, laktoosi, kaseiini, soja ja valge suhkru vabad! Nii koogid kui ka raamat ise on pungil naturaalseid looduslikke maitseid ja värve ning südamega mõeldud mõtteid. Sobivaid koogiretsepte leiavad ka veganid ning kanamuna- või pähkliallergikud. Selgete juhiste ja läbiproovitud töövõtete abil aitan tuua õnnestumise kogemuse igasse kööki! 

Raamatust leiad:
·         Nipid ja töövõtted
·         Küpsetatud koogid
·         Toortordid
·         Glasuurid, šokolaadid, vahud
·         Autori lugu
Punapeedi-šokolaadikook (lk. 15) Põhi: punapeet, (värske dattel), suvikõrvits, kookosõli, muna, mandlijahu, kookosjahu, toorkakao, meresool, küpsetuspulber, naturaalne vanillipulber. Kate: datli-šokolaadiglasuur (vt retsepti lk 119)
Pirni-porgandimuffinid (lk. 34) Koostis: porgand, pirnid, kookosjahu, gluteenivaba kaerajahu, küpsetuspulber, psülliumipulber, kaneel, muna, agaavi- või vahtrasiirup, kaerapiim, kookosõli.
Marjapirukas kardemoniga (lk. 55) Põhi: banaan, gluteenivaba kaerajahu, küpsetuspulber, kardemon, muna, mesi, kookosõli. Peale: värsked marjad.
Toortort rukkilillede ja mustade sõstardega „Eesti 100“ (lk. 63) Põhi: kookosõli, kookoshelbed, mandlijahu, , naturaalne vanillipulber, agaavisiirup. Must täidis: kakaovõi, kookosõli, mustad sõstrad, must tahini, datlid. Sinine täidis: kookosõli, rukkililleõied, kookospiim, agaavisiirup, naturaalne vanillipulber, (mustikapulber). Kaunistuseks: rukkililled.
Pohla-banaanitort (lk. 74) Põhi: kookosõli, gluteenivabad kaerahelbed, kookoshelbed, agaavi- või vahtrasiirup, meresool. Täidis: kookosõli, pohlad, banaan, naturaalne vanillipulber, (agaavisiirup). Kaunistuseks: pohlad, kookoshelbed või -laastud.
Maasikate ja punase ristikuga toortort „Suvi“ (lk. 85) Põhi: Kreeka pähklid, mandlid, värske dattel, kaneel. Täidis: kookosõli, punase ristiku õied, maasikad, kookospuum, psülliumipulber, naturaalne vanillipulber. Kaunistuseks: maasikad, punase ristiku õied, maasikaõied.
Mustikamusi (lk. 111) Põhi: päevalilleseemned (naturaalsed), toortatrahelbed, datlid, kardemon. Täidis: kookosõli, mustikad, banaan, kookosjahu, naturaalne vanillipulber.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar