5. okt 2015

Parimad ravimtaimeretseptid. Kogu pere tervise heaks

Melanie Wenzel


"Üha rohkem inimesi pöördub kurguvalu, menstruatsioonivaevuste, nahaprobleemide ja teiste tervisehädade korral looduslike ravivahendite poole. Nad teavad, et taimedes sisalduv ravijõud mõjub organismile paremini kui kangete ravimite tarvitamine.

Raamatust leiate:
  • selgitusi, kuidas kodustes tingimustes taimseid ravivahendeid valmistada;
  • enam kui 60 retsepti, mille järgi valmistatud ravivahendid aitavad teil kiiresti vaevustest vabaneda;
  • sobiva lahenduse nii väikelaste kui ka täiskasvanute terviseprobleemidele;
  • ülevaate kõige olulisematest ravimtaimedest.

Raamatus antakse ülevaade loodusravi ajaloost ja kõige olulisematest rakendusviisidest. Retseptid loodusest kõikidel eluetappidel:
    1. Imikud ja lapsed;
    2. Neetud nohuperiood;
    3. Tasakaalu leidmiseks;
    4. Naiste ja meestehädad;
    5. Neile, kel aastaid üle 50

Eeskätt uue pereliikme esimestele eluaastatel püüavad vanemad sageli leida alternatiivseid ravimeetodeid, et lapse häda võimalikult leebel kombel leevendada. Looduse apteegil on tõepoolest pakkuda suur hulk end praktikas läbi aegade õigustanud retsepte, alates sibulakotikestest kõhuvalu puhul kuni teedeni puhituse ja kõhulahtisuse korral. Millest võiks abi olla just teie lapsele, sest saate teada alates lk. 30 ja lk. 44.

Nohust, valulikust neelust, köhast jms-st pole pääsu. Vähemalt korra aastas tabavad niisugused vaevused meid kõiki. Apteegitilli seemned ja mesi vabastavad meid ka kõige kuivemast köhast. Aedsalvei ja õunaäädika segu teevad kõris pesitsevatele bakteritele tuule alla ja leevendavad valu. Spetsiaalsed raviteed aitavad kuiva või rögase köha, palaviku, kinnise nina jms korral. Vaadake selle kohta lähemalt alates lk 60.

Moodsa elustiiliga kaasnevast stressist pole ilmselt pääsu. Õnneks aitavad mitmed ravimtaimed argipingetest ja nukrusest jagu saada. Stressi ületamiseks ja hingelise tasakaalu taasleidmiseks on loodusel pakkuda lausa mitme taime abi. Millistest taimedest leiab jõudu keerulistel eluetappides, saate lugeda alates lk 78 ja 86.

Eeskätt naised kasutavad üha sagedamini iidseid raviteadmisi. Roheline apteek on tõhus premenstruaalse sündroomi kui ka menstruatsiooniga kaasnevate valude korral. Üleminekuaastate vaevuste ravis omandab ravimtaimeteadus üha suuremat kaalu ja seda ilma hormoonteraapia võimalike kõrvalmõjudeta. Lugege selle kohta lähemalt alates lk 96 ja lk 106.
Kuivõrd hormoonid võivad ka meestele liiga teha, siis alates lk 118 leiate eest ebatavalisi retsepte, mis parandavad meeste enesetunnet ja annavad armuelule (taas) uut hoogu.

Aastate lisandudes kasvab huvi looduslike ravimite vastu. Lihtsatest kodustes vahenditest saab abi veidi kõrgenenud vererõhu, hajameelsuse või valutavate liigeste korral. Raamatu autori sellekohased meelisretseptid leiate alates lk 126.

Kõige sagedasemad ravimtaimede kasutusviisid:
  1. Tee
  2. Tinktuur, õlitõmmis ja raviäädikas
  3. Inhalatsioon
  4. Ürdi- ja lõhnavannid
  5. Soojad ja külmad mähised
  6. Aroomiteraapa

Raamatu autor Melanie Wenzel sündis 1969. aastal Trieris. Läbinud ergoterapeudi koolituse, töötas ta pikka aega haiglas. 2001. aastal spetsialiseerus ta klassikalisele homöopaatiale ja avas erapraksise. Melanie Wenzeli vanaema äratas juba lapsepõlves raamatu autori huvi ravimtaimede vastu. Tal on selles valdkonnas laialdased teadmised ja aastatepikkused kogemused.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar