16. nov 2015

Puhas ja tervislik dieet


James Duigan

Maailmakuulus tipptreener James Duigan avaldas oma raamatu
„Puhas ja tervislik dieet“ (ingl Clean & Lean Diet) esimest korda 2010. aastal.
Praeguseks on raamatust ilmunud mitmeid kordustrükke, seda on tõlgitud
paljudesse keeltesse ja meetod on leidnud arvukalt poolehoidjaid kõikjal maailmas.
Eestikeelne esmatrükk põhineb Inglismaa uusimal väljaandel ja sisaldab
·        ohtralt infot kasulike ja kahjulike toitainete kohta
·        kahe nädala avamenüüd ja tervislikke toiduretsepte
·        lihtsat ja arusaadavat treeningkava
·        nippe ja nõuandeid, kuidas organism tervisliku toidu abil puhastada ja seejärel lihtsate harjutuste abil saleneda ning Clean & Lean’i meetodi järgijaks jääda.

Clean & Lean`i meetodi olemus. Esimene samm puhtaks ja tervislikuks saamise teel on järgida mu 14-päevast programmi, mis koosneb kolmest söögiajast päevas koos näksidega; iga päev on lubatud juua ka üks tass mahekohvi või –teed ja kuni kuus tassi rohelist maheteed. Sa peaksid jooma vähemalt 2,5 liitrit mullita filtreeritud vett iga päev, ja ei mingeid alkohoolseid ega kihisevaid jooke. Ja kindlasti võimle. Harjutused alates lk.134.
Neis asjades sisalduvad toksiinid mõjuvad kehakaalule kõige hullemini:
  • Suhkur
  • Alkohol
  • Kihisevad joogid
  • Töödeldud toidud
  • Töödeldud „dieettoidud”
  • Liigne kofeiin
  • Kortisool- stressihormoon

RETSEPTID

Clean & Leani pannkoogid (lk.87) koosnevad mahekaerahelvestest, ricottast või kodujuustust, mahemunadest, kaneelist, maitsestamata jogurtist. Söö koos mustikatega.

Clean & Leani superhommikueine (lk. 87) saad kui leotad öö läbi vee ja riisipiima segus kaerahelbeid, pähkleid, mandleid, linaseemneid, kõrvitsaseemneid ja chia seemneid. Hommikul mikserda segu ühtlaseks ja tarbi kohe.

Clean & Leani rohelise kattega võileib (lk. 97) koosneb rukkileivast, hummusest, küpsetatud kalkunist, avokaadost, lutserniidudest. Maitsesta pipraga.

Clean & Leani supersalat suitsulõhega (lk. 98) koosneb järgmistest toiduainetest: beebispinati lehed, kirsstomatid, avokaado, kurk, punane paprika, mahemungoad, kõrvitsaseemned, päevalilleseemned, seedermänniseemned, külmpressitud oliivõli ja suitsulõhe.

Speltarisoto suvikõrvitsa, salvei Kreeka pähklite ja kitsejuustuga (lk. 108) valmistamiseks vajad: suvikõrvitsat, salveilehti, purustatud küüslauguküün, oliivõli, punast hakitud sibulat, speltakruupe, köögiviljaleent, kreeka pähkleid, kitsejuustu ja värskelt jahvatatud musta pipart.

Mõnusa eine saad arbuusist, feta juustust, värskest piparmündist ja meest (lk. 116).

James Duigan, hea enesetunde guru ja Bodyismi, Londoni tähtsaima tervise- ja hea enesetunde vahendite müügiketi omanik, kuulub maailma personaaltreenerite tippu. Tema säravaimate klientide hulka kuuluvad Elle Macpherson, Rosie Huntington-Whiteley, David Gandy, Holly Valance ja Hugh Grant. Ta on avaldanud lisaks käesolevale veel mitmeid Clean & Lean raamatuid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar