25. jaan 2016

101 rasvapõletuse trenni- ja dieedistrateegiat












Maailma juhtiv fitness-alane ajakiri Muscle&Fitness Hers, koostöös Egle Eller-Nabiga, kes on professionaalne võistleja bikinfitnessis ja kogemustega treener, valisid selle raamatu koostamisel just need treeningkavad ja toitumise põhimõtted, mis on sulle teejuhiks ja nõustajaks, kui oled keha muutmise väljakutse vastu võtnud.

“101 rasvapõletuse trenni- ja dieedistrateegiat” on raamat, mis sobib nii algajale kui ja kogenenumale treenijale, kel eesmärgiks vormida trimmis ja sale keha. Raamat sisaldab treeningkavasid kõikidele lihasgruppidele ning erinevate treeningtehnikate kirjeldusi, samuti juhised kodus treenimiseks. Toitumise osas leiab erinevaid toitumiskavasid ja soovitusi ning valikut maitsvaid ja salendavaid retsepte.


Retseptid trennitegijatele

Mandariini-kikerhernesalat´i (lk. 121)valmistamiseks vajad konserv-kikerherneid, konserv.mandariiniviile, tükeldatud maasikaid, õunaäädikat, oliivõli, purustatud mandleid, päikesekuivatatud tomateid, rohelist sibulat, küüslauku, värsket ingverit, värket peterselli ja lahjat fetat.

Kinoahautis kana ja punaste läätsedega (lk. 125) Hautise tegemiseks vajad: oliivõli, punast sibulat, punast paprikat, suvikõrvitsat, varssellerit,  küüslauku, kinoad, oreganot, tüümiani, kanarinda, punaseid läätsi, madala naatriumisisaldusega kana- või juurviljapuljongit, jahvatatud köömneid ja koriandrit, jahvatatud paprikat, värskelt jahvatatud pipart, männiseemneid.
See retsept sobib väga treeningujärgseks toidukorraks

Mandli-aprikoosibatoonid (lk. 136). Need maitsvad batoonid on valgurikkad, sisaldavad samas palju kiudaineid ning neid on lihtne valmistada. Batoonide valmistamiseks vajad: kaerahelbeid, mandlilaaste, paisutatud riisi/neöljaviljakrõbusleid, röstitud nisuidusid, magustamata mandlivõid. Vahtrasiirupit, soola, vanilliekstrakti, kuivat.hakitud aprikoose.

Tomatisupp basiiliku ja küüslauguga (lk. 143) Supi valmimiseks vajad: konservtomateid, oliivõli, küüslauku, tšillipipra helbeid, kana-või köögiviljapuljongit, värskeid basiilikulehti.

Itaalia pikkpoiss (lk. 147) Valgurikas ja maitsev pikkpoiss valmib veisehakklihast, konservtomatitest, parmesani juustust, sibulast, munast. Maitseainetest lisaks: hakitud petersell, oregano, tšillipipra helbed, sool, oliivõli.

Retseptid aktiivsele taimetoitlasele

Turguta ainevahetust vürtsise nuudliportsuga, mis kaetud värskete köögiviljadega ja tofuleemega. 
Tofu-nuudliroog (lk. 152) koosneb: sobanuudlid, tofu, vähese naatriumi sisaldusega köögiviljapuljong, herned, hakitud seened, porgandid, vähese naatriumiga sojakaste, seemneteta hakitud jalapeno, värske ingver, värske koriander, hakitud roheline sibul.

Enamik Burgundia roogasid koosneb veinis hautatud loomalihast, ent liha on võimalik vabalt asendada ka ubadega. Burgundia oahautise (lk. 153) valmistamiseks vajad: kurnatud ja loputatud valgeid ube, seeni, sibulat, kartulit, porgandit, varssellerit, küüslauku, kuivatatud tüümiani, soola, musta pipart, loorberilehte, punast veini, tomatipastat ja vett.

Lisades riisi sobivad need vürtsikad Kapsarullid pähklikastmega (lk. 154) kiireks lõunasöögiks. Kapsarullide valmistamiseks vajad: viilutatud porgandit, oaidusid, ribadeks lõigatud kurki, rohelist sibulat, värsket koriandrit, keedetud jasmiiniriisi, ribadeks lõigatud tofut, lehehtkapsast ja väherasvast ning vähese naatriumisisaldusega pähklikastet (nt. Mr.Spice Thai Peanut Sauce)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar