4. apr 2016

Oh, see suhkur! Kuidas saada lahti suhkrusõltuvusest ja elada õnnelikult ning tervislikult


Katherine Bassford












Toidutootjad ei armasta kõva häälega rääkida, kuid tegelikult leidub seda peaaegu igal pool, nii rikkalikus hõrgus šokolaadis kui ka pealtnäha süütutes puuviljades. Maiustused tõstavad küll süües tuju, kuid samal ajal võivad tekitada vastupandamatuid isusid. Samuti seostatakse neid otseselt mõningate pikaajaliste haigustega, nagu ülekaalulisus ja II tüübi diabeet.

Käesolev raamat pakub häid nõuandeid suhkru tarbimise vähendamiseks nii neile, kes soovivad menüüs suhkrust täielikult loobuda, kui ka neile, kes tahaksid lihtsalt vähem magusat süüa. 

Saate teada:
• kui palju suhkrut te tegelikult iga päev tarbite;
• kuidas tõlgendada tootepakenditel olevat infot, et teha toidupoes õigeid valikuid;
• kuidas vabaneda suhkru tarbimise harjumustest ja õpetada aju teisiti mõtlema;
• kuidas kaalus alla võtta, enesetunnet parandada ja energilisem olla;
• kaheksa viisi, kuidas magusaisu looduslikult rahuldada.

Raamat koosneb neljast suurest peatükist.
Esimene peatükk seletab, miks on suhkur nii kahjulik ja saate end testida suhkrusõltuvuse suhtes.
Teine peatükk annab ülevaate erinevatest suhkru kohta käivatest küsimustest; kuidas pakendilt tegelikku suhkrukogust lugeda; kuidas rahuldada magusaisu looduslikult
Kolmas peatükk annab juhiseid, kuidas end üle kavaldada ja halbadest harjumustest vabaneda ja kuidas toituda õnnelikult
Neljas peatükk annab nõu ja jagab juhiseid, mida on kõige parem süüa hommikusöögiks, kuidas tervislikult näksida; mida valida lõunasöögiks; kuidas vältida pärastlõunast väsimust ja mida süüa õhtusöögiks.


RETSEPTID

Munapuder feta ja spinatiga (lk. 111). Toidu valmistamiseks vajad muna, spinatit, fetakuubikuid, võid või kookospähkliõli

Kaerakoogid õuna ja kookospähkliga (lk. 124) valmivad: kaerahelvestest, kuivatatud kookospähklist, õuntest, pähklitest, meest, kookosõlist ja soovi korral kaneelist.

Salatsiguri- ja parmesanisalati (lk. 138) koostisosad: salatisigur, aedkress või ürt-allikkress, varsseller, suhkruherned, külmutatud herned(keedetud ja külmas vees jahutatud).

Lillkapsast pitsapõhja (lk. 152) jaoks vajad: lillkapsast, muna, kitsejuustu või riivitud Cheddari juustu, maitsestamiseks soola ja pipart. Põhjaks võib kasutada ka küpsetatud šampinjone või viilutatud baklažaani.

Marjajäätis (lk. 163) valmib külmutatud või värsketest marjadest, kookospiimast ja pähklivõist. Segage kõik koostisosad kokku, valaga plastanumasse ja pange 2-4 tunniks sügavkülma.

Kookospannkoogid (lk. 164) valmivad: munast, kookosõlist, kookospiimast, soolast, kookosjahust, küpsetuspulbrist. Maitseks omav valikul seemneid, mustikaid või vaarikaid. Serveerige makadaamiapähklikreemiga (lk. 165) või marjakastmega (lk. 165)






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar