13. veebr 2017



Leivad ja leivahõrgutised. 73 imehead retsepti

Kati Jaakonen














Eesti juurtega Kati Jaakonen on üks esimesi ja populaarsemaid toidublogijaid Soomes. Lisaks inspireerivate retseptide jagamisele oma blogis Hellapoliisi on ta avaldanud 45 kokaraamatut. Käesolev on Kati Jaakoneni esimene eesti keelde tõlgitud raamat.
Nii soomlaste kui ka eestlaste jaoks on leib alati püha olnud. Raamatusse on autor kokku pannud lihtsalt tehtavad leiva-saia retseptid, mis nii koostisosadelt kui ka valmistusviisilt vastavad tänapäevase toiduvalmistamise trendidele. Ent imehead leiba lausa ühe näpuliigutusega siiski valmis ei tee, mistõttu kui leivaküpsetamiseks ei jätku aega või huvi, saab ka poeleivast mitmesuguseid hõrgutisi välja võluda. 

Raamatust leiad toite leivast ja saiast:
·        Hommikuks ja vahepalaks
·        Leivapätsid
·        Õhtusöögiks endale ja küalistele
·        Gluteenivabu leibu-saiu
·        Võileivatorte
·        Mõnusaid suupisteid
·        Retsepte, kuidas ise teha riivleiba ja –saia, küüslauguleibu ja pestokrutoone
·        Magusaid hõrgutisi leivast-saiast

Hommikukuklid (lk. 22) Valmistamiseks vajad: köögivilja- või porgandimahla,
Press- või kuivpärmi, rapsiõli, soola, kuivatatud peterselli, odrahelbeid või muid helbeid, nisujahu. Vahele panekuks: võid või küpsetusmargariini, maksavorsti, peterselli, tomatit, salatilehti, hernevõrseid.

Datlileib (lk. 60) Valmistamiseks vajad: vett, datleid (kuivatatud, kivideta), linnasejahu, hapupiima, presspärmi, leivasiirupit, soola, õli, nisujahu, rukkijahu. Määrimiseks: vett ja tumedat siirupit.

Spelta-hakklihakeerud (lk. 66) Valmistamiseks vajad: piima või vett, presspärmi, soola, speltajahu, (purustatud) päevalilleseemneid, leivasiirupit, täisteraspeltajahu, õli. Täidiseks: õli, hakkliha, tako maitseainesegu, värskelt purustatud pipart, sibulat, küüslauku, salsakastet, riivjuustu. Määrimiseks: muna.

Kiudainerikas leib (lk. 93) Valmistamiseks vajad: võid, külmpressitud kookosõli, purustatud linaseemneid, päevalilleseemneid, mandlilaaste või purustatud mandleid, vett, muna, köömneid, meresoola.

Mahlane kalatort (lk. 108-109) Valmistamiseks vajad: rukkivormileiba viiludena, kalapuljongikuubikut. Täidis 1: murulaugutoorjuustu, kuumsuitsulõhet, hakitud tilli, sidrunipipart. Täidis 2: murulaugutoorjuustu, krevette, punast sibulat, hakitud murulauku. Peale: hapukoort, murulaugutoorjuustu, külmsuitsulõhet, krevette, murulauku.

Leivapulgakoogid (lk. 130) Valmistamiseks vajad: röstsaia või Saibi viile, maitsestatud toorjuustu omal valikul, punast paprikat, fetat, värskelt jahvatatud musta pipart, soola.

Õunavorm Tosca-kattega (lk. 147) Valmistamiseks vajad: õuna, saiaviile, veidi võid, suhkrut, veidi kaneeli. Tosca-kate: võid või margariini, mandlilaaste, suhkrut, nisujahu, piima.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar