Tervislikud vahepalad lastele
Kädi-Liis Sepp
Meil kõigil on
kiire ja igal lapsevanemal alati käsil mitu asja korraga. Seega ei saa
igapäevane toiduvalmistamine olla väga aeganõudev, kuid samas ei luba süda teha
järeleandmisi kvaliteedis.
Autorit Kädi-Liis
Seppa ajendasid seda raamatut kirjutama eelkõige tema kolm väikest last, kes
sooviksid alalõpmata midagi näksida. Ajapikku ta taipas, et sellisele
olukorrale on üsna lihtne lahendus ‒
natuke planeerimist, ettevalmistusi ja loovust ning tervislikud vahepalad
purgiga kappi valmis. Kuna raamatu autor on omandanud ka toitumisnõustaja teadmised, siis
leidub siinses valikus kindlasti mõni tervislik lemmikpala igale väiksele
inimesele!
Raamatus leidub:
·
kiireid ja tervislikke vahepalu lastele ja
täiskasvanutele
·
selgitusi vahepalade vajalikkusest
·
praktilisi näpunäiteid, kuidas rikastada laste
menüüd tervislike toitainetega
·
infot toiduainete kasulikkusest
·
soovitusi, kuidas mõjutada laste toitumskäitumist
·
nõuandeid, kuidas vähendada toitudes suhkru ja
nisujahu osakaalu ning millega neid asendada
RETSEPTID
Kinoasalati (lk.
17) jaoks vajad kinoad, avokaadot, kirsstomateid, oliivõli ja roosat Himaalaja
soola.
Pastasalat (lk.
27) valmib täisterapastast, tomatist, spinatist, basiilikust, parmesanist,
Himaalaja soolast, seedermänni seemnetest ja oliivõlist
Suvikõrvitsaampsud (lk.
49) valmivad suvikõrvitsast, kirsstomatitest, riivjuustsu ja vätskest
basiilikust.
Isetehtud soolapulgad
(lk. 53) valmivad võist, soolast, odra- ja täisteraspeltajahust ja riivitus
suvikõrvitsast.
Kamajook suvikõrvitsa ja marjadega (lk. 65) valmib keefirist,
kamajahust, kookospalmisuhkrust, suvikõrvitsast ja värsketest marjadest.
Blenderda ja naudi!
Kreemjas roheline smuuti (lk. 73) valmib banaanist, õunamahlast,
avokaadost. Spinatist ja chia-seementest.
Blenderda ja serveeri!
Kaerahelbeküpsised maapähklivõiga (lk. 79) valmivad munast,
naturaalsest maapähklivõist, täisterakaera- või –speltahelvestest, meest ja
kuivatatud rosinatest või jõhvikatest. Valmivad ahjust 10 minutiga!
Datli-kookosekommid (lk. 81) valmivad kuivatatud pehmetest
datlitest, kookoshelvestest ja laimist.
Vitamiinimuffinid (lk. 89) valmivad munast, võist,
täisteraspeltajahust, kookospalmisuhkrust, suvikõrvitsast, porgandist, õunast,
brokkolist, soodast, kaneelist, vanillisuhkrust, õunamahlast ja taimsest
piimast.
Magusad energiasnäkid (lk. 117) valmivad datlitest, kuivatatud
jõhvikatest, India pähklitest ja kanepiseemnetest.
Piparkoogimaitselise hummuse (lk. 123) jaoks vajad
konservkikerherneid, pähklivõid või tahinit, täisterakaerajahu, vahtrasiirupit,
leiget vett ja piparkoogimaitseainet (või jahvatatud kardemoni, tšillipulbrit)
ja vanilliekstrakti.
Sellist magusat hummust võid
serveerida eraldi maiusena või kasutada dipikastmena õunte juurde.
Kakao (lk.130) valmib mandlipiimast, toorkakaopulbrist, meest või
kookospalmisuhkrust, kaneelist ja kardemonist. Selline kakao on vahelduseks
traditsioonilisele piimast, kakaost ja suhkrust soojale joogile.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar