Oh, see suhkur! Kuidas saada lahti
suhkrusõltuvusest ja elada õnnelikult ning tervislikult
Katherine Bassford
Toidutootjad ei armasta kõva
häälega rääkida, kuid tegelikult leidub seda peaaegu igal pool, nii rikkalikus
hõrgus šokolaadis kui ka pealtnäha süütutes puuviljades. Maiustused tõstavad
küll süües tuju, kuid samal ajal võivad tekitada vastupandamatuid isusid.
Samuti seostatakse neid otseselt mõningate pikaajaliste haigustega, nagu
ülekaalulisus ja II tüübi diabeet.
Käesolev raamat pakub häid nõuandeid
suhkru tarbimise vähendamiseks nii neile, kes soovivad menüüs suhkrust
täielikult loobuda, kui ka neile, kes tahaksid lihtsalt vähem magusat süüa.
Saate teada:
• kui palju suhkrut te tegelikult iga päev tarbite;
• kuidas tõlgendada tootepakenditel olevat infot, et teha toidupoes õigeid valikuid;
• kuidas vabaneda suhkru tarbimise harjumustest ja õpetada aju teisiti mõtlema;
• kuidas kaalus alla võtta, enesetunnet parandada ja energilisem olla;
• kaheksa viisi, kuidas magusaisu looduslikult rahuldada.
Raamat koosneb neljast suurest peatükist.
Esimene peatükk seletab, miks on suhkur nii kahjulik ja saate end
testida suhkrusõltuvuse suhtes.
Teine peatükk annab ülevaate erinevatest suhkru kohta käivatest
küsimustest; kuidas pakendilt tegelikku suhkrukogust lugeda; kuidas rahuldada
magusaisu looduslikult
Kolmas peatükk annab juhiseid, kuidas end üle kavaldada ja
halbadest harjumustest vabaneda ja kuidas toituda õnnelikult
Neljas peatükk annab nõu ja jagab juhiseid, mida on kõige parem
süüa hommikusöögiks, kuidas tervislikult näksida; mida valida lõunasöögiks;
kuidas vältida pärastlõunast väsimust ja mida süüa õhtusöögiks.
RETSEPTID
Munapuder feta ja spinatiga (lk. 111). Toidu valmistamiseks vajad
muna, spinatit, fetakuubikuid, võid või kookospähkliõli
Kaerakoogid õuna ja kookospähkliga (lk. 124) valmivad:
kaerahelvestest, kuivatatud kookospähklist, õuntest, pähklitest, meest,
kookosõlist ja soovi korral kaneelist.
Salatsiguri- ja parmesanisalati (lk. 138) koostisosad: salatisigur,
aedkress või ürt-allikkress, varsseller, suhkruherned, külmutatud
herned(keedetud ja külmas vees jahutatud).
Lillkapsast pitsapõhja (lk. 152) jaoks vajad: lillkapsast, muna,
kitsejuustu või riivitud Cheddari juustu, maitsestamiseks soola ja pipart.
Põhjaks võib kasutada ka küpsetatud šampinjone või viilutatud baklažaani.
Marjajäätis (lk. 163) valmib külmutatud või värsketest marjadest,
kookospiimast ja pähklivõist. Segage kõik koostisosad kokku, valaga
plastanumasse ja pange 2-4 tunniks sügavkülma.
Kookospannkoogid (lk. 164) valmivad: munast, kookosõlist,
kookospiimast, soolast, kookosjahust, küpsetuspulbrist. Maitseks omav valikul
seemneid, mustikaid või vaarikaid. Serveerige makadaamiapähklikreemiga
(lk. 165) või marjakastmega (lk. 165)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar