Leivad ja leivahõrgutised. 73 imehead
retsepti
Kati Jaakonen
Eesti juurtega Kati Jaakonen on üks esimesi ja populaarsemaid toidublogijaid Soomes. Lisaks inspireerivate retseptide jagamisele oma blogis Hellapoliisi on ta avaldanud 45 kokaraamatut. Käesolev on Kati Jaakoneni esimene eesti keelde tõlgitud raamat.
Nii soomlaste kui ka eestlaste jaoks on leib
alati püha olnud. Raamatusse on autor kokku pannud lihtsalt tehtavad leiva-saia
retseptid, mis nii koostisosadelt kui ka valmistusviisilt vastavad tänapäevase
toiduvalmistamise trendidele. Ent imehead leiba lausa ühe näpuliigutusega
siiski valmis ei tee, mistõttu kui leivaküpsetamiseks ei jätku aega või huvi,
saab ka poeleivast mitmesuguseid hõrgutisi välja võluda.
Raamatust leiad toite leivast ja saiast:
·
Hommikuks ja vahepalaks
·
Leivapätsid
·
Õhtusöögiks endale ja küalistele
·
Gluteenivabu leibu-saiu
·
Võileivatorte
·
Mõnusaid suupisteid
·
Retsepte, kuidas ise teha riivleiba ja –saia,
küüslauguleibu ja pestokrutoone
·
Magusaid hõrgutisi leivast-saiast
Hommikukuklid (lk. 22) Valmistamiseks
vajad: köögivilja- või porgandimahla,
Press- või
kuivpärmi, rapsiõli, soola, kuivatatud peterselli, odrahelbeid või muid
helbeid, nisujahu. Vahele panekuks: võid või küpsetusmargariini,
maksavorsti, peterselli, tomatit, salatilehti, hernevõrseid.
Datlileib (lk. 60) Valmistamiseks
vajad: vett, datleid (kuivatatud, kivideta), linnasejahu, hapupiima,
presspärmi, leivasiirupit, soola, õli, nisujahu, rukkijahu. Määrimiseks:
vett ja tumedat siirupit.
Spelta-hakklihakeerud (lk. 66) Valmistamiseks
vajad: piima või vett, presspärmi, soola, speltajahu, (purustatud)
päevalilleseemneid, leivasiirupit, täisteraspeltajahu, õli. Täidiseks: õli,
hakkliha, tako maitseainesegu, värskelt purustatud pipart, sibulat, küüslauku,
salsakastet, riivjuustu. Määrimiseks: muna.
Kiudainerikas leib (lk. 93) Valmistamiseks
vajad: võid, külmpressitud kookosõli, purustatud linaseemneid,
päevalilleseemneid, mandlilaaste või purustatud mandleid, vett, muna, köömneid,
meresoola.
Mahlane kalatort (lk. 108-109) Valmistamiseks
vajad: rukkivormileiba viiludena, kalapuljongikuubikut. Täidis 1: murulaugutoorjuustu, kuumsuitsulõhet, hakitud tilli,
sidrunipipart. Täidis 2:
murulaugutoorjuustu, krevette, punast sibulat, hakitud murulauku. Peale:
hapukoort, murulaugutoorjuustu, külmsuitsulõhet, krevette, murulauku.
Leivapulgakoogid (lk. 130) Valmistamiseks
vajad: röstsaia või Saibi viile, maitsestatud toorjuustu omal valikul, punast
paprikat, fetat, värskelt jahvatatud musta pipart, soola.
Õunavorm Tosca-kattega (lk. 147) Valmistamiseks
vajad: õuna, saiaviile, veidi võid, suhkrut, veidi kaneeli. Tosca-kate:
võid või margariini, mandlilaaste, suhkrut, nisujahu, piima.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar