17. apr 2017



Kaalust alla. Tasakaal toidulaual

Kristel Vokk        

              












Raamatu eesmärk on aidata saada kehakaal tervisliku tasakaalustatud toitumisega alatiseks kontrolli alla. See ei ole järjekordne „dieet”, mis lubab ülikiireid uskumatuid tulemusi, kuid kindlasti on muutused stabiilsed, püsivamad ja tervist toetavad. Tervislik tasakaalustatud (rasvad, valgud ja süsivesikud) toitumine võiks muutuda elustiiliks, et saaksid nautida energiarikast elu, kvaliteetset und ja ideaalset kehakaalu.

Soovitused ideaalkaalu saamiseks:
·        Motivatsioon on kõige alus
·        Pea toidupäevikut!
·        Jälgi taldrikureeglit!
·        Söö vähem, aga sagedamini!
·        Ole iga päev enda kehale tänulik!  
Loe veel soovitusi raamatu kaane pöördelt!

Raamatus kirjutatakse ka tervislikust tasakaalustatud toitumisest, toidukordadest, taldrikureeglist ja energiavajadusest, valgurikastest toitudest, süsivesikurikastest toitudest, rasvadest, vee joomiae tähtsusest, vitamiinidest, mineraalainetest ning fütotoitainetest.

Retseptid

Toorpuder õuna ja kodujuustuga (lk. 17) Koostisosad: täisterakaerahelbed, kookospiim, vesi, mesi, mandlilaastud, õun, vaarikad, rasvatu kodujuust.

Krevettidega kevadrullid (lk. 23) Koostisosad: riisipaber, krevetid, lehtsalat, porgand, paprika, oliiviõli, küüslauk, tšillipulber, sojakaste, maapähklivõi, kalakaste.

Kergelt vürtsikas kõrvitsa ja bataadi püreesupp (lk. 33) Koostisosad: bataat, kõrvits, porgand, punased läätsed, vesi, kookospiim, puljongipulber või puljongikuubik, karripasta, Himaalaja sool. Serveerimiseks kookospiima ja seemnesegu (tšiia-, kõrvitsa-, päevalilleseemned).

Kanahakklihaga täidetud paprika (lk. 41) Koostisosad: paprika, kanafileest hakkliha, purustatud tomatid, keedetud täisterariis, mugulsibul, küüslauk.

Marjane kodujuustukreem (lk. 51) Koostisosad: kodujuust, külmutatud või värsked vaarikad, külmutatud või värsked maasikad, banaan, mandlid.

Tervuslikud kaerahelbeküpsised (lk. 53) Koostisosad: muna, täisterakaerahelbed, mesi, magustamata maapähklivõi. 

Ahjuforell kinoasalatiga (lk. 61) Koostisosad: vikerforellifilee, sidrunipipar, keedetud kinoa, tomat, spinat, avokaado, seemne-pähklisegu, sidrunimahl.

Soe tortilja köögiviljade ja läätsepallidega (lk. 63) Koostisosad: punased läätsed, vesi, sibul, küüslauk, täisteranisujahu, karripasta, oliiviõli praadimiseks, pehme täisteratortilja, suvikõrvits, paprika, purustatud tomatid, mungoaidud, jääsalat, keedetud vutimunad.



                                                                                   

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar