Roheline
24/7. Hõrgud retseptid rohelistest köögiviljadest
Jessica
Nadel
Avasta enam kui sada põnevat taimset retsepti
kaneeli-rullkõrvitsavahvlitest ja päikese tervitamise smuutidest krõbedate
kapsakrõpsude ja rabarbri-lehtpeedipirukani – rohelisi köögivilju on selle
raamatu retseptides kasutatud põnevalt ja loominguliselt.
Raamatu saja toitainerikka roa retseptis on
kasutatud enam kui neljakümmend erinevat rohelist köögivilja (nii
selliseid vanu lemmikuid nagu brokoli, lehtkapsas ja rullkõrvits kui ka vähem
levinuid, nagu spirulina ja nori).
Pole tähtis, kas otsid täisväärtuslikke eineid,
uusi maitsvaid retsepte või püüad lihtsalt rohkem köögivilju süüa, see raamat
on köögis inspireeriv abiline. Iga retsepti juurde on muu hulgas lisatud teave
selle toitainelise koostise kohta ning raamatus on ohtralt „rohelisi fakte”.
Jessica
Nadel on vabakutseline kirjanik ja blogija (cupcakesandkale.ca). Tema
kireks on tervislik taimne toit ja ta usub, et värviküllaste täisväärtuslike
einete juurde sobib ka tükike või paar kooki. Kui ta parasjagu uusi retsepte
välja ei mõtle, tegutseb ta looduslikke ja mahedaid küpsetisi pakkuva pagariäri
Og My Bakeshop omaniku ja pagarina. Ta elab Ontarios Kanadas.
Retseptid
Päikese
tervitamise smuuti(lk.25) Koostisosad: magus õun, kiivi, lavakurk, banaan,
lehtpeedilehed, kookosvesi, jääkuubikud.
Lehtkapsa-tofuhüüve(lk.30) Koostisosad: kõva tofu, lehtkapsas,
oliiviõli, punane sibul, rohelised oliivid, kurkum, gluteenivaba tamari
sojakaste, meresool, värskelt jahvatatud must pipar.
Toored
söödakapsalehevrapid India pähkli „juustuga”(lk.66) Koostisosad: söödakapsalehed,
porgand, paprika(punane või kollane), päevalilleseemneidandid või hernevõrsed. India
pähkli „juust”: India pähklid, Umebochi ploomiäädikas, vesi ja värskelt
jahvatatud must pipar.
Karrine
läätsehautis lehtpeediga (lk.88) Koostisosad: punased läätsed, värske ingver,
vesi, punt lehtpeeti, esimese külmpressi oliiviõli, sibul, meresool, kurkum,
jahvatatud vürtsköömned, jahvatatud koriander, porgand, tomatipasta,
kookospiim, roheline sibul.
Vahemerepärane
brokoli-odrakruubisalat (lk.101) Koostisosad: odrakruubid, vesi, brokoli,
lehtkapsa lehed, päikesekuivatatud tomatid õlis, mustad oliivid, oliiviõli,
sidrunimahl, meresool, värskelt jahvatatud must pipar.
Ahjus
küpsetatud täidetud maguskartulid brokoli, lehtpeedi ja hummusega (lk. 123)
Koostisosad: maguskartul, lehtpeedilehed, oliiviõli, värskelt riivitud ingver,
brokoli, laimi mahl, hummus(vt lk 52 või kasuta oma lemmik kikerhernehummust). Tervislikum
alternatiiv valge viljalihaga ahjukarulitele hapukoorega!
Šokolaadi-metspähkli-avokaadokook
(lk. 148) Koostisosad: metspähklid, Medjooli datlid, kakaopulber, avakaado,
meresool, vahtrasiirup, piimavabad šokolaadilaastud.
Salvei-lavendlitee
(lk. 172) Koostisosad: värsked salveilehed, värsked lavendlilehed, keev vesi,
agaavi- või vahtrasiirupit magustamiseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar