4. apr 2017



Roheline 24/7. Hõrgud retseptid rohelistest köögiviljadest   

Jessica Nadel
















Avasta enam kui sada põnevat taimset retsepti kaneeli-rullkõrvitsa­vahvlitest ja päikese tervitamise smuutidest krõbedate kapsakrõpsude ja rabarbri-lehtpeedipirukani – rohelisi köögivilju on selle raamatu retseptides kasutatud põnevalt ja loominguliselt.

Raamatu saja toitainerikka roa retseptis on kasutatud enam kui neljakümmend erinevat rohelist köögivilja (nii selliseid vanu lemmikuid nagu brokoli, lehtkapsas ja rullkõrvits kui ka vähem levinuid, nagu spirulina ja nori).

Pole tähtis, kas otsid täisväärtuslikke eineid, uusi maitsvaid retsepte või püüad lihtsalt rohkem köögivilju süüa, see raamat on köögis inspireeriv abiline. Iga retsepti juurde on muu hulgas lisatud teave selle toitainelise koostise kohta ning raamatus on ohtralt „rohelisi fakte”.  

Jessica Nadel on vabakutseline kirjanik ja blogija (cupcakesandkale.ca). Tema kireks on tervislik taimne toit ja ta usub, et värviküllaste täisväärtuslike einete juurde sobib ka tükike või paar kooki. Kui ta parasjagu uusi retsepte välja ei mõtle, tegutseb ta looduslikke ja mahedaid küpsetisi pakkuva pagariäri Og My Bakeshop omaniku ja pagarina. Ta elab Ontarios Kanadas.

Retseptid
 
Päikese tervitamise smuuti(lk.25) Koostisosad: magus õun, kiivi, lavakurk, banaan, lehtpeedilehed, kookosvesi, jääkuubikud.

Lehtkapsa-tofuhüüve(lk.30) Koostisosad: kõva tofu, lehtkapsas, oliiviõli, punane sibul, rohelised oliivid, kurkum, gluteenivaba tamari sojakaste, meresool, värskelt jahvatatud must pipar. 

Toored söödakapsalehevrapid India pähkli „juustuga”(lk.66) Koostisosad: söödakapsalehed, porgand, paprika(punane või kollane), päevalilleseemneidandid või hernevõrsed. India pähkli „juust”: India pähklid, Umebochi ploomiäädikas, vesi ja värskelt jahvatatud must pipar.

Karrine läätsehautis lehtpeediga (lk.88) Koostisosad: punased läätsed, värske ingver, vesi, punt lehtpeeti, esimese külmpressi oliiviõli, sibul, meresool, kurkum, jahvatatud vürtsköömned, jahvatatud koriander, porgand, tomatipasta, kookospiim, roheline sibul. 

Vahemerepärane brokoli-odrakruubisalat (lk.101) Koostisosad: odrakruubid, vesi, brokoli, lehtkapsa lehed, päikesekuivatatud tomatid õlis, mustad oliivid, oliiviõli, sidrunimahl, meresool, värskelt jahvatatud must pipar. 

Ahjus küpsetatud täidetud maguskartulid brokoli, lehtpeedi ja hummusega (lk. 123) Koostisosad: maguskartul, lehtpeedilehed, oliiviõli, värskelt riivitud ingver, brokoli, laimi mahl, hummus(vt lk 52 või kasuta oma lemmik kikerhernehummust). Tervislikum alternatiiv valge viljalihaga ahjukarulitele hapukoorega!

Šokolaadi-metspähkli-avokaadokook (lk. 148) Koostisosad: metspähklid, Medjooli datlid, kakaopulber, avakaado, meresool, vahtrasiirup, piimavabad šokolaadilaastud.

Salvei-lavendlitee (lk. 172) Koostisosad: värsked salveilehed, värsked lavendlilehed, keev vesi, agaavi- või vahtrasiirupit magustamiseks.













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar