Teejuht
makrotoitainete maailmas. Kõik, mida pead teadma toitumisest ja ideaalkehast
Teevi Pau, Mariann Võsumets
Trennisõbrad teavad, et eesmärkide saavutamiseks tuleb
manipuleerida kolme muutujaga: treeningu mahu, intensiivsuse ja sagedusega.
Sama kehtib makrotoitainete puhul – pole olemas ideaalset jaotust, on vaid sinu
eesmärki toetav lahendus.
Raamat selgitab põhjalikult, kuidas toimivad kehas süsivesikud, valgud ja rasvad. Sõltuvalt füüsilisest aktiivsusest ja treenija eesmärgist pakub see lahendusi optimaalsete toitainekoguste ja -vahekordade leidmiseks.
Raamat selgitab põhjalikult, kuidas toimivad kehas süsivesikud, valgud ja rasvad. Sõltuvalt füüsilisest aktiivsusest ja treenija eesmärgist pakub see lahendusi optimaalsete toitainekoguste ja -vahekordade leidmiseks.
Raamat sisaldab 60 retsepti, mille juures on märgitud toitainete kogused grammides ja jagunemine protsentides. Veganeid rõõmustavad 17 hoolega välja töötatud taimetoiduretsepti. Lisaks leiad tehnikaid, millega tõsta toitude mahtu ja rikastada tekstuure.
Hommikusöök
Pähkline üleööpuder mustikamoosi ja tšiiaseemenetega (lk. 25) Puder: täisterakaerahelbed,
kookospiim, vesi, tšiiaseemend, banaan, maapähklivõi, maapähklivõi pulber (PB2),
riivitud apelsinikoor, vanilliekstrakt, kaneel, sool. Mustikamoos: mustikad, tšiiaseemend, apelsinimahl, apelsinikoor, vanilliekstrakt.
Prantsuse quiche forelli ja mozzerella`ga (lk. 33) Koostis: värske
forellifilee, punane sibul, värske spinat, munavalge, muna, Inglise sinep,
rasvatu jogurt, sool, pipar, tüümian, till, petersell, mozzarella.
Lõunasöök
Suvikõrvitsanuudlid läätsedega vürtsikas maapähklikastmes (lk. 51)
Koostis: suvikõrvits, porgand, kookosrasv, sibul, punased läätsed, sojakaste,
pipar, tüümian. Maapähklikaste: värske koriander, küüslauk,
maapähklivõi, laimi mahl, vesi, jahvatatud ingver, tšillihelbed.
Fooliumis küpsenud hõrk bataat kodujuustutäidisega (lk. 57)
Koostis: bataat, küüslauk, avokaadoõli, sool, kaneel, tüümian, pipar. Kaste:
Kreeka jogurt (3%), marineeritud kurk, värske kurk, sool, pipar, till,
petersell. Täidis: kodujuust (5%), avokaado, sidrunipipar, sool.
Õhtusöök
Väherasvased kana-peedikotletid kodujuustuga(lk. 79) Koostis: küüslauk,
broilerifileehakkliha, keedupeet, kodujuust hapukoorega (5%), sool, pipar,
till.
Falafelid (lk. 89) Koostis: kikerherned, punane sibul, küüslauk,
värske petersell, sidrunimahl, jahvatatud vürtsköömned, jahvatatud koriander,
Cayenne`i pipar, sool, küpsetuspulber, kaerajahu, maitsepärm, seesamiseemned, vajadusel
vesi.
Magustoit
Snickersijäätis, mis sulatab südamed (lk. 97) Jäätis: külmutatud
banaan, kodujuust (3%). Karamellikaste: datlid, kaerapiim, mandlivõi,
laimimahl, vanilliekstakt, sool. Serveerimiseks: röstitud ja hakitud
maapähklid, soolahelbed soovi korral.
Rootsi šokolaadikaerapallid ehk Chokladbollar (lk. 111) Koostis: Barbellsi
metspähkli-šokolaadikreemi, kaerajahu, täisterakaerahelbed, toor-roosuhkur,
kange must kohv, toorkakao, sool, vanilliekstrakt, riivitud apelsinikoor,
kaneel.
Küpsetamata küpsisetainas (lk. 115) Koostis: maapähklivõi pulber (PB2),
riisivalk, kaerajahu, datlisuhkur, vanilliekstrakt, kaneel, sool, kõrvitsapüree,
mandlivõi, vahtrasiirup, mandlipiim, tumeda šokolaadi pisarad.
Vahepala
Jahuvabad kõrvitsamuffinid muskaadiga (lk. 121) Koostis:
kaerahelbed, kõrvitsapüree, vahtrasiirup, kaneel, jahvatatud ingver, jahvatatud
muskaatpähkel, sool. Lisandiks: kuivatatud jõhvikad, pekani- või kreeka
pähklid.
Õhuline mustikavaht datlite ja vanilliga (lk. 127) Koostis:
munavalge, datlisuhkur, sool, vanilliekstrakt, mustikad.
Smuutid
Energiast laetud jäine greibismuuti (lk. 141) Koostis:
greip, apelsin, Kreeka jogurt (3%), vedel mesi, mandlivõi, värske ingver,
jääkuubikud.
Vürtsikas mandlismuuti luukumi ja kinoaga (lk. 149) Koostis: kinoa,
Kreeka jogurt (3%), mandlipiim, datlid, mandlivõi, luukumipulber, jahvatatud ingver,
kaneel, jahvatatud kardemon, riivitud muskaatpähkel, vanilliekstrakt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar