Magustoidud: maitsev ja mõnus, mahe ja lahe, otse
ahjust
Carla Bardi
Sarja „Maitsev ja tervislik” uuest raamatust leiad 100
isuäratavat magustoiduretsepti. Gluteeni- ja
laktoositalumatus on üha laiemalt levinud ning need, kes ei tohiks süüa muna
või suhkrut, jäävad sageli magustoidu valimisel hätta. Samuti arvatakse, et
kaalulangetamine ja magustoit ei sobi omavahel kokku.
Raamatusse on koondatud mahedamad ja lahedamad retseptid
värskete puuviljasalatite, jahutavate sorbettide ja õhuliste kreemide, samuti
krõbedate ahjumaiuste valmistamiseks. Nii saavad muretult maiustada nii
toidutalumatuse all kannatajad kui ka need, kes on otsustanud vähendada
tarbitava rasva või kalorite hulka.
Retseptid
Puuviljadest ja marjadest saab
palju värskendavaid ja mõnusaid püreesid, puuvilja- ja marjasuppe
(nt maasikasupp lk. 8, milleks vajad
värskeid maasikaid, vanilli, värskelt pressitud sidruni- ja apelsinimahla,
viinamarju vedelat mett, maisitärklist, lahjat vanillijogurtit)
Salateid (nt. kirju mangosalat marjadega lk. 22,
mille saad valmistada mangost, maasikatest, erinevatest marjadest ja värskelt
pressitud sidruni- või laimimahlast); huvitavaid magusaid vormikooke; pudinguid
(nt väherasvase šokolaadipudingu lk.
67 valmistamiseks vajad 1,5% piima, suhkrut, soola, kakaopulbrit,
maisitärklist, lahtiklopitud muna ja vanilliekstrakti)
Puuvilju saab panna ahju
ja katta neid müsli või šokolaadiga. Samuti viivad keele alla marjapirukad,
struudel, panna cotta,
kodused jäätised (nt Tutti-frutti
mahlajäätis lk. 60, mis koosneb värsketest püreestatud maasikatest,
vedelast meest, küpsetest virsikutest ja kiividest)
sorbetid, smuutid, mahlajääd,
erinevad puuviljade ja marjadega kreemid ja vahud ja muud
maiused.
Otse ahjust valmivad maitsvad gluteenivabad,
väherasvased ja/või madala kalorsusega tordid; koogid; rullbiskviidid;
puuviljapallikesed; erinevad muffinid; šokolaadisuflee; tuuletaskud;
küpsised; diabeetiku brownie´d ;
müslitahvlid (nt müslitahvlid maapähklivõiga lk. 108
saad kiirkaerahelvestest, päevalilleseemnetest, kookoshelvestest, nisujahust,
võist, helepruunist peenikesest suhkrust, kuivatatud aprikoosidest, soolasest
maapähklivõist ja vanilliekstraktist).
Raamatus antakse juhiseid, kuidas vähendada rasva kogust klassikalistes magustoitudes nagu creme brülee ja toorjuustukook.
Mõnusat katsetamist magustoitude valmistamisel!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar