Suur rasvane üllatus. Miks kuuluvad või,
liha ja juust tervisliku toitumise juurde
Nina Teicholz
Uuriv ajakirjanik Nina Teicholz
paljastab mõeldamatu – kõik, mida me arvasime teadvat toidurasvadest, on vale.
Ta dokumenteerib maailmas viimasel kuuel aastakümnel läbi viidud madala
rasvasisaldusega toitumiseksperimenti, mis on põhjustanud katastroofilisi
tagajärgi inimkonna tervisele.
Aastakümneid on räägitud, et
parim võimalik toitumine tähendab kärpeid rasva, eriti küllastunud rasva osas.
Kui me ei saa rasva vältides tervemaks ja kõhnemaks, siis me järelikult
lihtsalt ei pinguta piisavalt ning oleme selles ise süüdi! Aga mis siis, kui
madala rasvasisaldusega dieet iseenesest ongi probleem? Mis siis, kui sellised
maitsvad toiduained, nagu liha, juust, täispiim ja munad, mida me nii
meeleheitlikult, kuigi vastu tahtmist oma igapäevasest menüüst välja tõrjuda
üritame, on tegelikult võtmeks võitluses sääraste epideemiate vastu, nagu
rasvumine, diabeet ja südamehaigused? Mis siis, kui rasv ei ajagi rasva?
Autorist
Nina Teicholz õppis bioloogiat
Yale´i ja Stanfordi ülikoolides, magistrikraadi omandas ta Oxfordi ülikoolis.
Nina on kirjutanud toidu ja toitumise teemadel ajakirjadele Gourmet ja Men´s Health. Tema üheksa aastat kestnud toitumismaailma
telgitaguseid lahkav uuring, mis lisaks ajaloolise andmestiku süvaabalüüsile
sisaldab rohkesti intervjuusid teadlastega, kes määrasid maailma toitumissuunad
aastakümneteks, päädis 2014. aastal raamatuga „Suur rasvane üllatus”.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar