7. juuni 2017



Toidud kahele

Tuuli Mathisen












See raamat tuleb appi neile, kel pere on väike, kuid kes soovivad siiski ise toitu valmistada ja sellistes kogustes, mida ei peaks hiljem nädala jooksul jupikaupa soojendama. Väljapakutud toidud on valdavalt lihtsad ja valmivad käepärastest toorainetest. Ka roa valmistamiseks kuluv aeg mahub kõige rohkem tunni sisse, kuigi enamik toitudest valmib palju kiiremini.  Lisaks aitavad raamatus toodud retseptid oma toidulaua mitmekesisena hoida.

Soovitused neile, kelle laua ääres on vaid kaks inimest:

·    Hoia kodus käepärast mõned konservid purustatud tomatit, konserveeritud ube, kikerherneid, kookospiima, tuunikala jms.

·        Kuivaineid: pasta, riism erinevaid jahusid, helbeid, läätsi, tatart, kruupe jms.

·        Head oliiviõli, veiniäädikas, praadimiseks õli, kvaliteetset soola, värskelt jahvatatud pipart.

·        Mõned sibulad, küüslaugud

·        Muretse väiksema mõõduga potte, panne ja koogivorme

·        Muretse kvaliteetseid köögiriistu!

Retseptid

Kaerapuder chia-seemnete, banaani ja marjadega (lk.19) Koostisosad: täisterakaerahelbed, chia-seemned, vesi, kookos- või mandlipiim, banaan, marjad, vedel mesi.

Värvikirev tatrasalat (lk.35) Koostisosad: tatratang, vesi, sool, šalottsibul, Kalamata vm tume kiviga oliiv, kollane paprika, punane paprika, brokoli õisikud, kreeka pähklid, värsked ürdid (till, münt, petersell. Salatikaste: laimi mahl, valge veini äärikas, mesi, oliiviõli, sool ja pipar.

Läätse-spinatipätsikesed (lk.49) Koostisosad: punased läätsed, vesi, spinat, küüslauk, pankopaneering, muna, speltajahu, vürtsköömned, sool ja pipar, õli praadimiseks.

Kuldne porgandipüreesupp karri ja kookospiimaga (lk.57) Koostisosad: sibul, küüslauk, porgandid, pastinaak, kartul, mango-karripulber, tavaline karripulber, kanapuljong, kookospiim, sool ja pipar, õli praadimiseks. 

Kukeseenetäidisega suvikõrvitsalootsikud (lk.67) Koostisosad: suvikõrvits, kukeseened, sibul, suitsupeekon, mozzarella juust, värskelt hakitud till, sool ja pipar, õli praadimiseks.

Kõrvitsarisoto kitsejuustuga (lk.87) Koostisosad: muskaatkõrvits, risotoriis, kanapuljong, sibul, valge vein, küüslauk, tüümianiosad, oliiviõli, või, ktsejuust, sool ja pipar, praetud salveilehed (soovi korral).

Hakkliha ja kinoaga täidetud paprikad (lk.117) Koostisosad: erivärvilised paprikad, delikatess hakkliha, sibul, küüslauk, kinoa, tomatipasta, hakitud värske petersell, jahvatatud vürtsköömned, sool ja pipar, õli praadimiseks, riivitud juust (soovi korral). 

Mahlane šokolaadi-brownie suvikõrvitsa ja kohviga (lk.127) Koostisosad: suvikõrvits, või, muna, vanillisuhkur, pruun suhkur, kakaopulber, kange espresso, küpsetuspulber, näpuotsaga soola, speltajahu, šokolaadi. Tume glasuur: tume šokolaad, 35% koor. Hele glasuur: toorjuust, kondenspiim, vanillisuhkur.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar