Mu süda kuulub pudrule- soolasele ja magusale
Merilin
Taimre
„Mu süda
kuulub pudrule – soolasele ja magusale” on pühendatud kõikidele
kokkamishuvilistele, kel on vähegi soovi köögis rohkem katsetada ja uusi
põnevaid maitseid proovida.
Toidukorrana on kaerahelbepuder väljunud
hommikusöögiraamidest ja paljud fitnessientusiastid naudivad seda sooja
kausitäit ka enne või pärast trenni või miks mitte lausa õhtusöögiks.
Raamat toob lugejani kaerahelbepudru feno meni
fitnessimaailmast väljapoole, et näidata ka kõige võhiklikumale
kokkamishuvilisele, missuguseid võimalusi kaerahelbed toidumaailmas pakuvad.
Pudruretseptide mitmekülgsus on täpselt sama
piiritu kui kokkaja kujutlusvõime. Nii võib leida blogi Paljas Porgand
pudruraamatust ohtralt magusate ja soolaste kaerahelbeputrude retsepte, mis on
kõik omamoodi vimkaga ja üllatavad.
Need pudrud sobivad ükskõik
missuguseks toidukorraks, on toitumisalaselt igati tasakaalus ja pakuvad
meeliülendavaid maitseelamusi!
RETSEPTID
Vanilli-mandli-granaatõunapuder (lk. 17) Koostisosad: külmutatud
maasikad, peenelt purustatud lillkapsas, munavalged, kaerahelbed,
Kreeka/maitsestamata/kookosjogurt, granaatõunaseemned, vanilliekstrakt, mandlipiim, Himaalaja sool, magusaine
Maapähklivõi-šokolaadipuder (lk. 33) Koostisosad: peenelt
purustatud lillkapsas, munavalged, kaerahelbed, maapähklivõi, vahtrasiirup,
toorkakao, mandlipiim, Himaalaja sool, kakaotuumad kaunistamiseks.
Tiramisu-puder (lk. 43) Koostisosad: espresso, riivitud
suvikõrvits, kaerahelbed, toorkakaoplber, vanillimaitseline valgupulber,
vanillimaitseline soja-/kookos-/mandlipiim, Himaalaja sool. Toorkakaopulber, kakaotuumad
ja kohvioad kaunistamiseks.
Banaanikoogipuder (lk. 53) Koostisosad: banaan, munavalged, tume
šokolaad, kookospalmisuhkur, vanilliekstrakt, kaneel, muskaatpähkel, Himaalaja
sool.
Kitsejuustu-punapeedipuder (lk. 59) Koostisosad: riivkeedupeet,
kaerahelbed, kookoskoor, kitsejuust, vahtrasiirup, rosmariin, tüümian, paprika
maitseaine, Himaalaja sool, laimipipar. Seesamiseemned, palsamikaste, salatilehed ja
koriander kaunistamiseks.
Sinihallitusjuustupuder (lk. 67) Koostisosad: muna, kaerahelbed,
beebispinat, tüümian, Himaalaja sool, must pipar.
Võine kukeseenepuder (lk. 73) Koostisosad: muna,
marineeritud/praetud kukeseened, riivitud suvikõrvits, kaerahelbed, taluvõi,
rosmariin, Himaalaja sool, must pipar.
Hummusepuder (lk. 77) Koostisosad: keedetud/konservkikerherned,
kaerahelbed, sidrunimahl, tahini, neitsioliiviõli, jahvatatud vürtsköömen,
jahvatatud kurkum, Himaalaja sool, must pipar. Kaunistamiseks seesamiseemneid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar