Roheline 24/7. Hõrgud retseptid
rohelistest köögiviljadest
Jessica Nadel
Avasta enam kui sada põnevat taimset retsepti
kaneeli-rullkõrvitsavahvlitest ja päikese tervitamise smuutidest krõbedate
kapsakrõpsude ja rabarbri-lehtpeedipirukani – rohelisi köögivilju on selle
raamatu retseptides kasutatud põnevalt ja loominguliselt.
Raamatu saja toitainerikka roa retseptis on
kasutatud enam kui neljakümmend erinevat rohelist köögivilja (nii
selliseid vanu lemmikuid nagu brokoli, lehtkapsas ja rullkõrvits kui ka vähem
levinuid, nagu spirulina ja nori).
Pole tähtis, kas otsid täisväärtuslikke eineid,
uusi maitsvaid retsepte või püüad lihtsalt rohkem köögivilju süüa, see raamat
on köögis inspireeriv abiline. Iga retsepti juurde on muu hulgas lisatud teave
selle toitainelise koostise kohta ning raamatus on ohtralt „rohelisi fakte”.
Raamatust leiad:
·
Smuutid ja
hommikusöögid;
·
Rohelised kõrvalroad
ja väikesed ampsud;
·
Rohelised supid ja
salatid;
·
Rohelised põhiroad;
·
Rohelised koogid ja
magustoidud
Retseptid:
Šokolaadi-väetoidusmuuti (lk. 20) Koostisosad: noor spinat,
külmutatud banaan, mandlipiim, kakaopulber või toorkakao, tšiiaseemned,
makajuurepulber, kaneel, toorkakaooatükke.
Rohelise jumalanna granola (lk. 27) Koostisosad: kaerahelbed,
toortatratang, kõrvitsaseemend, kooritud kanepiseemned, kuivatatud jõhvikad,
spirulina, Medjooli datlid, vahtrasiirup, vaarikad serveerimiseks).
Kaneeli-rullkõrvitsavahvlid (lk. 35) Koostisosad: kookosjogurt,
riivitud rullkõrvits, sulatatud kookosrasv, vahtrasiirup, täisteranisujahu,
kiirkaerahelbed, küpsetuspulber, kaneel. Vahtrasiirupit ja värskeid marju
serveerimiseks.
Hommikuburritod (lk. 39) Koostisosad: kõva tofu,
spinat/lehtkapsas/söödakapsas, oliiviõli, punane sibul, roheline paprika,
kurkum, tortiljavrapid, salsa, avokaado, tuline kaste(soovi korral), meresool
ja must pipar.
Lehtkapsakrõpsud (lk. 50) Koostisosad: kähar lehtkapsas, röstimata
India pähklid, õunaäädikas, küüslaugupulber, kuivatatud aedtill, meresool,
värskelt jahvatatud must pipar, värske petersell, värske murulauk.
Suverullid mango, avokaado ja kurgiga (lk. 58) Koostisosad: mango,
avokaado, lavakurk, röstitud seesamiseemned, riisipaberilehed, koriander,
keedetud riisinuudlid. Dipikaste: mandlivõi, gluteenivaba tamari
sojakaste, laimi mahl, ingveripulber, must pipar.
Kreemjas sparglisupp (lk. 78) Koostisosad: oliiviõli, porru,
sparglid, köögiviljapuljong/vegan „kanapuljong“, sidrunimahl, meresool,
värskelt jahvatatud must pipar, India pähkel, vesi, hakitud värske murulauk
serveerimiseks.
Karrine läätsehautis lehtpeediga (lk. 88) Koostisosad: punased
läätsed, värske ingver, vesi, lehtpeet, esimese külmpressi oliiviõli, sibul,
meresool, kurkum, jahvatatud vürtsköömned, jahvatatud koriander, porgand,
tomatipasta, kookospiim, roheline sibul.
Kikerherne-fenkolikarri ürt-allikkressipadjal (lk. 124)
Koostisosad: kookosrasv, ingver, sibul, punane karripasta, fenkolimugul,
konserv kikerherned, konserv kookospiim, naturaalne maapähklivõi,
ürt-allikkress, meresool, keedetud riis, värske koriander.
Šokolaadi-metspähkli-avokaadokook (lk. 148) Koostisosad: metspähklid,
Medjooli datlid, kakaopulber, avokaado, meresool, vahtrasiirup,
šokolaadilaastud.
Vanilli-mündi-juustukook
(lk. 162) Koostisosad: mandlid, meresool, datlid, India pähklid, agaavinektar,
kookosrasv, sidrunimahl, vanilliekstrakt, spinat, värske münt.
Veinis poseeritud
tuumkõrvitsast „pirnid“ (lk. 170) Koostisosad: tuumkõrvits, punane vein,
rafineerimata roosuhkur, kaneelipulgad, nelk, taimne vanillijäätis
serveerimiseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar