24. jaan 2018




Roheline 24/7. Hõrgud retseptid rohelistest köögiviljadest

Jessica Nadel














Avasta enam kui sada põnevat taimset retsepti kaneeli-rullkõrvitsa­vahvlitest ja päikese tervitamise smuutidest krõbedate kapsakrõpsude ja rabarbri-lehtpeedipirukani – rohelisi köögivilju on selle raamatu retseptides kasutatud põnevalt ja loominguliselt. 

Raamatu saja toitainerikka roa retseptis on kasutatud enam kui neljakümmend erinevat rohelist köögivilja (nii selliseid vanu lemmikuid nagu brokoli, lehtkapsas ja rullkõrvits kui ka vähem levinuid, nagu spirulina ja nori). 

Pole tähtis, kas otsid täisväärtuslikke eineid, uusi maitsvaid retsepte või püüad lihtsalt rohkem köögivilju süüa, see raamat on köögis inspireeriv abiline. Iga retsepti juurde on muu hulgas lisatud teave selle toitainelise koostise kohta ning raamatus on ohtralt „rohelisi fakte”.  

Raamatust leiad:

·         Smuutid ja hommikusöögid;
·         Rohelised kõrvalroad ja väikesed ampsud;
·         Rohelised supid ja salatid;
·         Rohelised põhiroad;
·         Rohelised koogid ja magustoidud

Retseptid:

Šokolaadi-väetoidusmuuti (lk. 20) Koostisosad: noor spinat, külmutatud banaan, mandlipiim, kakaopulber või toorkakao, tšiiaseemned, makajuurepulber, kaneel, toorkakaooatükke. 

Rohelise jumalanna granola (lk. 27) Koostisosad: kaerahelbed, toortatratang, kõrvitsaseemend, kooritud kanepiseemned, kuivatatud jõhvikad, spirulina, Medjooli datlid, vahtrasiirup, vaarikad serveerimiseks).

Kaneeli-rullkõrvitsavahvlid (lk. 35) Koostisosad: kookosjogurt, riivitud rullkõrvits, sulatatud kookosrasv, vahtrasiirup, täisteranisujahu, kiirkaerahelbed, küpsetuspulber, kaneel. Vahtrasiirupit ja värskeid marju serveerimiseks. 

Hommikuburritod (lk. 39) Koostisosad: kõva tofu, spinat/lehtkapsas/söödakapsas, oliiviõli, punane sibul, roheline paprika, kurkum, tortiljavrapid, salsa, avokaado, tuline kaste(soovi korral), meresool ja must pipar.

Lehtkapsakrõpsud (lk. 50) Koostisosad: kähar lehtkapsas, röstimata India pähklid, õunaäädikas, küüslaugupulber, kuivatatud aedtill, meresool, värskelt jahvatatud must pipar, värske petersell, värske murulauk. 

Suverullid mango, avokaado ja kurgiga (lk. 58) Koostisosad: mango, avokaado, lavakurk, röstitud seesamiseemned, riisipaberilehed, koriander, keedetud riisinuudlid. Dipikaste: mandlivõi, gluteenivaba tamari sojakaste, laimi mahl, ingveripulber, must pipar.

Kreemjas sparglisupp (lk. 78) Koostisosad: oliiviõli, porru, sparglid, köögiviljapuljong/vegan „kanapuljong“, sidrunimahl, meresool, värskelt jahvatatud must pipar, India pähkel, vesi, hakitud värske murulauk serveerimiseks.

Karrine läätsehautis lehtpeediga (lk. 88) Koostisosad: punased läätsed, värske ingver, vesi, lehtpeet, esimese külmpressi oliiviõli, sibul, meresool, kurkum, jahvatatud vürtsköömned, jahvatatud koriander, porgand, tomatipasta, kookospiim, roheline sibul.

Kikerherne-fenkolikarri ürt-allikkressipadjal (lk. 124) Koostisosad: kookosrasv, ingver, sibul, punane karripasta, fenkolimugul, konserv kikerherned, konserv kookospiim, naturaalne maapähklivõi, ürt-allikkress, meresool, keedetud riis, värske koriander.

Šokolaadi-metspähkli-avokaadokook (lk. 148) Koostisosad: metspähklid, Medjooli datlid, kakaopulber, avokaado, meresool, vahtrasiirup, šokolaadilaastud.

Vanilli-mündi-juustukook (lk. 162) Koostisosad: mandlid, meresool, datlid, India pähklid, agaavinektar, kookosrasv, sidrunimahl, vanilliekstrakt, spinat, värske münt.

Veinis poseeritud tuumkõrvitsast „pirnid“ (lk. 170) Koostisosad: tuumkõrvits, punane vein, rafineerimata roosuhkur, kaneelipulgad, nelk, taimne vanillijäätis serveerimiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar