Tervistavad road
Mitmekülgne toitumine toob esile
toidu parima tervisliku mõju, kinnitavad toitumisteadlased. Kuigi meie põliselt
läänemerelik menüü ei jää sugugi alla palju kiidetud vahemerelikule
toidulauale, on tore ka maitsetega mängida ja tuua toidulauale veidi
eksootilisemaid toiduaineid.
Sellesse retseptiraamatusse on välja valitud Kodutohtri toimetuse lemmikretseptid – ikka silmas pidades roa tervislikkust ja hõrku maitset. Igal siinsel toiduainel on aga eelkõige oma tervistav lugu, mille juurde pakume maitseelamustest pakatava retsepti.
Tervistavaid toiduelamusi!
Raamatust leiad:
- Soojendavad taimeteed
- Stressi leevendavad toidud
- Smuutid, kokteilid,siirupid
- Toidud väekatest maitsetaimedest
- Turgutavad toidud köögiviljadest, puuviljadest, marjadest
- Supid ja magustoidud ja salatid köögi- ja puuviljadest,
Retseptid:
Nõgesepannkoogid (lk. 10) Koostisosad: noored kõrvenõgesevõrsed,
piim, täisteranisujahu, suhkur/mesi, muna, sool, õli.
Toorpuder mandlite ja pohladega (lk. 29) Koostisosad: leotatud ja
idandatud nisuterad, mandlid, vesi, banaan, pohlad, suhkur/mesi.
Kevadine smuuti (lk. 57) Koostisosad: banaan, laim, rukki- või
nisuidandid, noored naadilehed, noored nõgesed, mesi, mulliga mineraalvesi.
Mädarõika-õunakaste (lk. 71) Koostisosad: riivitud värske
mädarõigas, riivitud hapukas õun, sidrunimahl, sool, hakitud värske münt,
hapukoor või kodujuust, suhkur.
Waldorfi salat (lk. 91) Koostisosad: juurseller, hapukas õun,
Kreeka pähklid. Kaste: vahukoor, majonees, laimi- või sidrunimahl,
paprikapulber, sool, jahvatatud valge pipar.
Naerisupp (lk. 107) Koostisosad: sibul, küüslauk, ingver, või/õli,
naeris, bataat, vesi, sool, valge pipar, köögivilja- või kanapuljongikuubik,
õunapüree, koor. Kaunistuseks: pähklid, hakitud roheline sibul.
Maasikanauding (lk. 117) Koostiosad: värsked maasikad, tuhksuhkur,
vanillikaste, vahukoor.
Punasesõstra-toorjuustukook (lk. 127) Põhi: või, suhkur,
munakollane, jahu, küpsetuspulber, piim. Täidis: munavalge, suhkur,
maitsestamata toorjuust, vanillisuhkur, kartulitärklis, punased sõstrad.
Pähkli-datlipallid (lk. 137) Koostisosad: pehmed kivideta datlid,
pähklid või mandlid. Sool, vaniljesuhkur, kaneel, tume šokolaad.
Ploomi-kaeraküpsetis (lk. 147) Koostisosad: värsked tumedad
ploomid, suhkur, kartulitärklis, kaneel. Kate: või, kaerahelbed, jahu,
suhkur.
Suvikõrvitsa-šokolaadikook (lk. 159) Koostiosad: suvikõrvits,
mahedamaitseline oliiviõli, muna, suhkur, nisujahu (1/2 võib olla
täisterajahu), tume suhkruta kakaopulber, söögisooda, küpsetuspulber,
vanillisuhkur, sool.
Kalkunifilee astelpajukastmega (lk. 172) Koostisosad: kalkunifilee,
punane paprika, astelpajumahl, kanapuljong, sojakaste, magus tšillikaste,
seesamiseemneõli, tärklis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar