Kaota kaalu! Kerged magustoidud ja küpsetised
Margit Mikk-Sokk
Kui
soovid kaotada kaalu ja vähendada toitude kalorsust, tahad püsida heas vormis
või soovid lihtsalt oma toitumist tervislikumaks muuta, saad sellest raamatust
uusi värskeid ideid.
See raamat on kõikidele, kes tahavad nautida
kergeid, tervislikke, maitsvaid ja lihtsaid magustoite ning küpsetisi.
Raamatu autor Margit Mikk-Sokk on kirglik
kokkaja, kes on juba lapsest saadik igal nädalavahetusel kooki küpsetanud.
Armastus hea toidu ja söögi vastu on inspireerinud teda kirjutama 12
kokaraamatut, tegema Eesti Televisioonis kokasaadet „Köögitoimkond“ ja osalema
Kanal2 kokasaates „Lusikas“.
Selles raamatus jagab ta oma kaalulangetamise
perioodist kogemusi ja retsepte. Neid tehes veendute, et magustoit on
tervislik, hõrk, mitmekesine ja lausa sulab suus.
Retseptid
Puuviljasalat mandlite ja
piparmündiga (lk. 4) Koostisosad: pirn, õun, ploomid, maasikad,
sidrunimahl, piparmündisiirup, mandlid
Vaarika-mustsõstra kamavaht (lk.
14) Koostisosad: kamajahu, maitsestamata rasvatu
kohupiimakreem, fariinsuhkur, vahtrasiirup, vaarikad, mustsõstrad
Marjapuding (lk. 18) Koostisosad: mustad
sõstrad, rasvatu piim, vesi, želatiin, agaavisiirup
Küpsetatud ploomid vanillikastmes (lk. 28) Koostisosad:
ploomid, kaneel. Vanillikaste: rasvatu piim, munakollane, mesi,
jahvatatud vanillikauna pulber, kartulitärklis
Väikesed marjajäätised (lk. 38) Koostisosad:
maitsestamata Kreeka jogurt (4%), munavalged, agaavisiirup, vanillisuhkur,
murelid, maasikad, söödava kuslapuu marjad või mustikad, metsmaasikad
Rullbiskviit murelitega (lk. 44) Tainas: muna,
jahu, Demerara suhkur, küpsetuspulber. Täidis: rasvatu kohupiimakreem,
agaavisiirup, jahvatatud vanillikauna pulber, murelid
Kaera-pähkli õunakook kardemoniga (lk. 50) Põhi: muna,
fariinsuhkur, vahtrasiirup, täistera kaerajahu, nisujahu, küpsetuspulber,
kardemon. Kate: õunad, kaneel, fariinsuhkur, hakitud pähklid
Mustsõstra-odramuffinid (lk. 58) Koostisosad: väherasvane
margariin (39%), Demerara suhkur, agaavi siirup, muna, odrajahu, nisujahu,
küpsetuspulber, rasvatu piim, mustad sõstrad
Mustikatort kannikestega (lk. 62) Põhi: muna, Demerara
suhkur, jahu, kartulitärklis, küpsetuspulber, õunamahl (immutamiseks). Täidis:
värsked mustikad (täidisesse ja peale), rasvatu kohupiimakreem, maitsestamata
Kreeka jogurt (4%), agaavisiirup, jahvatatud vanillikauna pulber, söödavad kannikesed
(peale)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar